Home Hulp Contact Vrijwilligers Fotopagina Nieuws Archief

Sociale steun

De vrijwilligers voor Sociale Steun bieden hulp aan mensen die bij de SAHR aankloppen, omdat ze zich alleen of eenzaam voelen.

De kinderen/familieleden van deze mensen zijn dikwijls druk in de weer met hun eigen bezigheden en hebben daardoor te weinig tijd voor ouders/familielid.

Herkent u deze situatie, neemt u dan gerust contact op met SAHR en wij gaan ons best doen om u hierbij te ondersteunen. Wij doen dit op de volgende manier:

Bij de centralisten op ons kantoor komt de vraag binnen of wij voor iemand kunnen zorgen die wat kleur in uw leven kan brengen. Deze aanvragen kunnen komen van familieleden of van instanties, zoals de thuiszorg, de wijkzuster of vanuit Het Punt en u kunt natuurlijk ook zelf bellen.

De coördinator van de Sociale Steun gaat dan bij de mens achter de vraag op bezoek om te kijken wat zij voor deze mevrouw of meneer kan betekenen en welke vrijwilliger het meest geschikt zou zijn om dit te gaan doen.

De vrijwilliger heeft een luisterend oor zodat u even uw verhaal kwijt kunt, of gaat met u wandelen, samen boodschappen doen, etc