Sociale steun - SAHR

Stichting Algemene Hulpdienst Roosendaal
Telefoon: 0165-533111
Title
Ga naar de inhoud
Sociale steun

SAHR is een van de organisaties in Roosendaal die vrijwilligers inzet om sociale steun te bieden aan personen die de vraag daartoe bij ons neerleggen. Tegenwoordig wordt van ouderen verwacht dat zij steeds langer zelfstandig blijven wonen. Maar het wegvallen van bijvoorbeeld partners of vrienden kan een sociaal isolement veroorzaken en een praatje op zijn tijd kan daarin wonderen doen.

Onze vrijwilligers komen bij u langs voor een stukje gezelligheid. U kunt dit samen met de vrijwilliger verder inkleuren, ieder mens is anders immers. Het kan ook voorkomen dat wij het verzoek voor een dergelijk contact van een externe partij (denk aan de thuishulp) ontvangen. Hoe dan ook: elk nieuw contact zal door de coördinator sociale steun worden bekeken en er zal een maatwerk oplossing gezocht worden voor de hulpvrager.
SMO - Stedelijk Maatjes Overleg

SAHR werkt op het gebied van sociale steun samen met andere initiatieven in Roosendaal die een soortgelijke hulp bieden: Humanitas, Sant’ Egidio, Wij zijn Roosendaal, Kenniscentrum Filantropie en Social Klus.

Periodiek komen deze organisaties bijeen in het SMO om van gedachten te wisselen over wat er zich allemaal voordoet bij de inzet van hun vrijwilligers.

Alle vrijwilligers sociale steun in Roosendaal doen hun werk kosteloos. Kosten die gemaakt worden, bijvoorbeeld parkeergeld als vrijwilliger en klant samen ergens heengaan, worden natuurlijk wel aan de cliënt doorberekend.
Terug naar de inhoud